Ponudba prvega presnega lokala

Naša ponudba je prilagojena sezonskemu sadju in zelenjavi. Vse napitke in solate pripravimo v trenutku, ko jih naročite.

Poleg spodaj omenjene ponudbe, nudimo:

  • catering (mešanje smoothiejev na samem dogodku, ponudba presnih jedi ali karkoli drugega v dogovoru s stranko),
  • naročilo presnih tort za posebne priložnosti kot so rojstni dnevi, obletnice,...,
  • take away pakiranje: naše sveže sokove in presne jedi lahko odnesete s seboj,
  • po dogovoru za posebne priložnosti pripravimo tudi druge presne jedi izven našega jedilnega lista,
  • priprava sveže stisnjenih sokov za postenje.

V našem lokalu ponujamo:

Zeleni smoothie (mešanica zelenja in sadja). Zeleni smoothieji so pripravljeni tik pred zaužitjem. Vse sestavine so surove. Na ta način telo resnično dobi vse vitamine, encime, minerale in druge hranilne snovi. Prednost zelenih smoothiejev v primerjavi z običajnim uživanjem zelenja je v tem, da z blenderjem razbijemo trdo celulozno ovojnico zelenja in tako telo lažje vsrka hranilne snovi, ki so v listih. Zeleni listi imajo veliko klorofila, za katerega bi lahko dejali, da je utekočinjena sončna svetloba, ki zdravi. Ti sokovi so koristni tudi zaradi velike vsebnosti vlaknin, ki kot metla očistijo naše črevesje in posrkajo toksine v telesu.

Sadni smoothie. Sadni smoothieji so pripravljeni tik pred zaužitjem. Vse sestavine so iz surovega sadja, brez dodanega sladkorja in umetnih arom.

Sveže stisnjeni sokovi. Sveže stisnjeni sokovi so stisnjeni iz surovega sadja in zelenjave, pripravljeni tik pred zaužitjem in ne vsebujejo umetnih dodatkov. Sokovi so stisnjeni s polžastim sokovnikom na hladno stiskanje, v katerem sadje in zelenjava ne oksidirata in se ne ustvari temperatura, višja od 48°C. Torej so v takem soku ohranjeni vsi vitamini, encimi in minerali.

Športni napitki. Športni napitki so namenjeni športnikom po vadbi, pa tudi vsem ostalim, ki potrebujejo proteinsko bogate napitke in napitke za regeneracijo ter gradnjo telesne moči. Prednost naših športnih napitkov je, da so 100 % naravni, ne vsebujejo nikakršnih umetnih praškov ali kakršnihkoli drugih predelanih surovin, barvil, konzervansov, umetnih arom in sladkorjev. Seveda tudi športne napitke pripravimo tik pred zaužitjem.

Sveže solate. Vse solate so iz surove zelenjave, začinjene z olji, pridobljenimi s postopkom hladnega stiskanja in pa s himalajsko soljo, ki organizmu pomaga pri rehidraciji, mineralizaciji, razstrupljanju in alkaliziranju telesa, saj vsebuje za človeško telo pomembne minerale. Pomaga pri obnavljanju in vzdrževanju telesne energije in pri vzdrževanju kislinsko bazičnega ravnovesja.

Presne jedi (krekerji, polpeti, ...). Krekerji so sušeni v dehidratorju (sušilniku sadja in zelenjave) na manj kot 48°C. Na ta način so ohranjeni vsi encimi, vitamini in ostale hranilne snovi, potrebne za naše telo.

Presni namazi. Namazi so izdelani izključno iz surovih sestavin. Lahko jih uporabimo kot namaz na krekerjih, kot preliv za solato ali kot dip za zelenjavo.

Presne sladice. Sladice niso toplotno obdelane. Vsebujejo samo surove naravne sestavine, kot so sveže in suho sadje, oreščke, semena, kokosovo olje,… Ne vsebujejo moke, mleka, jajc, kvasa, sladkorja, konzervansov, umetnih arom, barvil in predelanih sestavin. Kljub temu (ali prav zato) vas bo presenetila polnost okusov. Na ta način imamo posebno možnost, da se zdravo posladkamo.

Nazaj