Moja izkušnja | Moj tipični jedilnik | Moj nasvet

Moja izkušnja

Tako kot večina sem začela iskati naravne možnosti zdravljenja zato, ker sem imela številne zdravstvene težave. Že kot otrok sem bila precej bolehna in moje zdravstvene težave so se samo stopnjevale.

Kronična vnetja ušes, pogosti glavoboli in migrene, angine, težave z zobmi in dlesnimi, neprijeten zadah iz ust, alergija na sonce, srbečica po vsem telesu, kronični bronhitis in ponavljajoče se pljučnice, bolečine v križu, ponavljajoči se »heksan šusi«, boleči sklepi, gnojenje obnohtne kožice na rokah in nogah, problematična koža, utrujenost, pomanjkanje energije … To pač ni bilo življenje, ki bi si ga želela. Stalne težave in stalne bolniške mi niso omogočale aktivnega življenja. Prekipelo mi je, ko sem se vpisala na tečaj tenisa in morala odnehati že po drugi uri, ker me je tako hudo bolela roka. Spoznanje, da ne morem živeti polno, mi je dalo misliti. Kocka je padla. Nekaj dni po predavanju g. Marjana Videnška, 26.11.2006 popoldne sem se odločila za presno hrano in pri tej odločitvi vztrajam še danes. Vsaj ekrat letno tudi opravim post s surovimi zelenjavnimi in sadnimi sokovi.

Odkar se prehranjujem s presno hrano, so številne zdravstvene težave postale preteklost. Imam dovolj energije za delo in za športne aktivnosti. Skrbim za svojo družino in za vodenje lokala, ki terja precej moči in časa. Nobene dejavnosti nisem opustila, nasprotno, povečujem aktivnosti, saj se vedno rada odzovem na povabila in možnosti, da seznanjam skupine ljudi s prednostmi presne prehrane.

Nazaj